Göz Yıkama Duşu İstasyonları Standartları
Göz Yıkama ve Güvenlik Duşu Standartları
Göz yıkama ve güvenlik duşları ne zaman verilmelidir?
Herhangi bir kişinin gözleri veya vücudu zararlı veya aşındırıcı maddelere maruz kalabileceği durumlarda, acil kullanım için gözler ve vücudun hızlı büzülmesi veya yıkanması için uygun tesisler çalışma alanında sağlanmalıdır.
“Zararlı bir madde” nedir?
Zararlı maddeler bazı organik maddeleri içerir; Bu tür maddeler asitler (düşük pH, 4’ten düşük) veya bazlar (yüksek pH, 9’dan büyük) olarak sınıflandırılmamıştır, ancak yine de, bunlar, asit, cilt veya göz ile temasında ciddi yaralanmaya yol açar.
“Aşındırıcı madde” nedir?
Aşındırıcı maddeler asitler, pH değeri 4.0’dan az; ve bazlar (alkalin), pH 9.0’dan yüksek.
Yaygın asitler sülfürik (araç aküsü asidi), hidroklorik asit (muriatik asit), nitrik ve fosforiktir. Sodyum hipoklorit (çamaşır suyu), sodyum hidroksit (kostik soda) ve potasyum hidroksit tüm bazlardır.
Bazı maddeler teknik olarak asitler veya bazlar olarak sınıflandırılabilir, ancak asıl aşındırma derecesi çok düşüktür ve gözlerle veya vücudun teması yaralanmaya neden olma olasılığı düşük kabul edilir. Bu maddeler bazlar ve asitli gıda maddeleri olma eğiliminde olan el sabunu içerir. Örneğin sirke (zayıf asetik asit), limon, kireç ve greyfurt suyu hepsi asidiktir.
“Uygun tesisler” ne anlama geliyor?
Çeşitli MIOSHA standartlarında / kurallarında yer alan uygun tesisler, uygun göz duşu istasyonunun tesisleri ve diğer terimler, Acil Göz Yıkama ve Duş Ekipmanları (Z358.1 – 2004) için ANSI (Amerikan Ulusal Standart Enstitüsü) standardını takip ederek karşılanabilir.
MIOSHA’nın politikası, uygun tesisin konumu ile ilgili olarak ANSI standardından farklıdır.
ANSI standardı ayrıca göz yıkama / duş özellikleri, muayene gereksinimleri ve diğer önemli unsurları da sağlar.
MIOSHA, göz yıkama tesisleri yerine kişisel kullanım göz yıkama ünitelerinin kullanımına izin veriyor mu?
Kişisel kullanım göz yıkama üniteleri (örneğin, 12 ila 16 onsluk göz yıkama şişeleri) sıhhi tesisat veya kendinden kalabalı göz yıkama ekipmanı kriterlerini karşılamamaktadır.
Bu üniteler, gözlere veya vücuda anında yıkama sıvısı vererek sıhhi tesisat ve / veya kendi kendine yeten üniteleri destekleyen ek cihazlardır.
MIOSHA iki özel durumda kullanımlarını kabul edecektir:
• Uygun bir acil göz yikama / duş tesisi, çalışanların, otomotiv pili gibi sıvı dolu pilleri kuruluş yoluyla naklettiği bir perakende kuruluşunda bulunmalıdır. Bununla birlikte, çalışan göz yıkama / duşa gelene kadar derhal bir yıkama sağlamak için kişisel kullanım göz yıkama birimi kullanılabilir.
• Benzer şekilde, bakım evi personeli ve temizlik personeli, zararlı veya aşındırıcı olan kimyasal ürünlere maruz kaldıklarında, kişisel bir göz yıkama ünitesi kullanabilirler.
Yukarıda belirtilen her iki istisna da, çalışanlar Tehlike İletişim Standardına uygun bir şekilde eğitilmeli ve uygun kişisel koruyucu ekipman giyilmelidir.
Uygun göz yıkama yeri / duş nerede bulunmalıdır?
Acil duş ve / veya göz duşu istasyonunun bulunduğu yer, kimyasalların zararlı veya aşındırıcı özelliklerine göre belirlenir.
ANSI Z358.1 – 2004 acil göz yıkama / duş ekipmanının zaman yanıtı temelinde yerleştirilmesini önermektedir.
Bununla birlikte, bu tavsiye, hangi sürüş hızının kullanıldığı gibi karışıklık yaratma ihtimalini doğurabileceğinden, MIOSHA’nın zararlı ve aşındırıcı maddeler için yaptığı politika aşağıdaki gibidir:
• Tehlikeli işlemden 100 feet veya daha az:
o Asitli maddeler: (>) 2’den büyük pH veya daha düşük veya (≤) 4 pH veya;
o Bazlar (alkali / kostik) maddeleri: ≥ 9 pH veya ≤ 11.5 pH.
• Tehlikeli işlemden 25 feet veya daha az:
o Asitli maddeler: pH ≤ 2 pH veya;
o Bazlar (alkalin / kostik) maddeleri: pH ≥ 11.5.
o Ciddi doku hasarına neden olduğu bilinen konsantrasyonlarda belirli organik maddeler (örn. formaldehit, metilen klorür, metil etil keton peroksit [MEKP], fenol).
Duş ve / veya göz duşu istasyonunun bulunduğu bölge, tehlike ile aynı düzeyde olmalı, kolayca erişilebilir olmalı (engeller, kapatılabilen kapılar veya dönüşler), açıkça işaretlenmiş ve iyi aydınlatılmış olmalıdır.
MIOSHA bu gibi tesislerin test edilmesini ister mi?
MIOSHA standartları, özellikle sıhhi tesisatta kullanılan acil durum gözlüsü ya da emniyet duşlarının test edilmesini gerektirmez. Bununla birlikte, ANSI Z358.1 – 2004, bu ekipmanların haftalık olarak test edilmesini gerektirir. Unutulmaması gereken nokta, bu tür tesislerin “acil kullanım” için sağlanıyor olmasıdır. Rutin olarak test edilmeyen tesisler, üreticinin teknik özelliklerine göre performans göstermeyebilir ve kirli su verebilir. Bu, işverenin “uygun bir tesis” sunamamasına ve daha da önemlisi çalışanları korumasız bırakmasına neden olabilir.
Testin amacı ünitenin düzgün çalışmasını ve suyun kirlenmesini önlemektir. Su tedarik borusunun rutin olarak yıkamaması, suyun paslanmasına, tortuları ve durgun su nedeniyle mikropların çoğalmasına neden olabilir.
İçerdiği göz yıkamaları rutin akış testi gerektirmez. Bununla birlikte, üreticilere göre servise verilmelidir.
Düzgün çalışmasını sağlamak için düzenli olarak denetlenir. Önemli, fakat çoğu zaman göz ardı edilen bir unsur, ünitenin arıtılmış suyunun üreticinin programına göre değişmesidir.
Bu eylem, her 3 ayda bir yapılmalıdır.
MIOSHA sıhhi tesisat göz yıkama ve güvenlik duşlarında temperli su temini gerektiriyor mu?
MIOSHA standartları belirli sıcaklık gerektirmez. Bununla birlikte, “uygun tesis” teriminde ima edilen, çok soğuk veya sıcak olmayan bir su sıcaklığı sağlamaktır. ANSI Z358.1 – 2004, ılık suyun (60 ° – 100 ° F arasındaki sıcaklıklar) verilmesini önermektedir. 60 ° F’nin altındaki sıcaklıklar çalışanın tesisin yeterince uzun süre kullanılmamasına (15 dakika) neden olabilir. 100 ° F üzerindeki sıcaklıklar çok sıcak olabilir ve gözler ve cilt ile olan kimyasal etkileşimleri güçlendirebilir.
Acil güvenlik duşlarını özellikle gerektiren herhangi bir MIOSHA Standardı var mı?
Evet. Çalışanları korumak için uygun tesislerin bulunmasını gerektiren birkaç MIOSHA standardı bulunmaktadır.
No Comment